[ Αρχική Σελίδα | Φορείς | Προθεσμίες | Αρχείο | Συζητήσεις | ΣΕΙΡΗΝΕΣ | ΠΗΝΕΛΟΠΗ |ΟΔΥΣΣΕΙΑ]


Α/Α Πρότασης 2
Συντομογραφία Θρησκευτική Αγωγή
Τίτλος Πρότασης Ανάπτυξη Πιλοτικού Λογισμικού πολυμέσων για τη θεματική ενότητα της Θρησκευτικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Γενικά στοιχεία για το λογισμικό

Στάδιο Ανάπτυξης

Β΄ έκδοση πιλοτικού λογισμικού

 

Δικαιώματα

Το ΥπΕΠΘ έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα χρήσης του λογισμικού σε όλα τα σχολεία. Τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκουν στο ΥπΕΠΘ.

Έγκριση Π.Ι.

Το προϊόν θα αξιολογηθεί όταν ολοκληρωθεί

Διάθεση

Η αναπαραγωγή του λογισμικού επιτρέπεται μόνο από τους δικαιούχους (φορείς του ΥπΕΠΘ, κατασκευαστής).

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Λογισμικό που υποστηρίζει τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών. Περιλαμβάνει τρεις μικρόκοσμους που αφορούν (α) Τη δεύτερη περιοδεία του Αποστόλου Παύλου και την ίδρυση των πρώτων χριστιανικών κοινοτήτων στην Ελλάδα (β) Τη Βυζαντινή Τέχνη στην πόλη της Θεσσαλονίκης και (γ) Γνωριμία με το Ισλάμ.

 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το λογισμικό περιλαμβάνει τρεις ενότητες:

1. Η δεύτερη περιοδεία του Αποστόλου Παύλου και η ίδρυση των πρώτων χριστιανικών κοινοτήτων στην Ελλάδα . Οι επιμέρους διδακτικοί στόχοι αυτής της ενότητας είναι η γνώση και κατανόηση  του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου  και της σημασίας του για τη μετέπειτα ιστορία της εκκλησίας καθώς και επισήμανση των δυσκολιών που αντιμετώπισε η διάδοση του Χριστιανισμού  στο τότε γεωγραφικό, ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο.

2. Βυζαντινή Τέχνη στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Στόχος αυτής της ενότητας είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τις πολιτιστικές αξίες της Βυζαντινής Τέχνης, ώστε να είναι σε θέση να τις εντοπίζουν, να τις κατανοούν και να τις ερμηνεύουν. Αυτό επιχειρείται μέσα από τη μελέτη των Βυζαντινών εκκλησιών της Θεσσαλονίκης.

3. Γνωριμία με άλλες θρησκείες: Το Ισλάμ

Διδακτικός στόχος αυτής της ενότητας είναι η διαμόρφωση μιας  γενικότερης άποψης για το θρησκευτικό φαινόμενο σε διεθνές επίπεδο και μιας ευρύτερη αντίληψη για την αναζήτηση του Θεού από τον άνθρωπο. Οι  μαθητές έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με  τους κυριότερους σταθμούς της ιστορικής διαδρομής του Ισλάμ, τις βασικές διδασκαλίες του και τα ουσιώδη της λατρείας του.

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Το λογισμικό υποστηρίζει  δραστηριότητες για:

O       Θρησκευτικά Β’ Γυμνασίου: Η περιοδεία του Αποστόλου Παύλου και η ίδρυση των πρώτων χριστιανικών κοινοτήτων στην Ελλάδα, η βυζαντινή τέχνη στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

O       Θρησκευτικά Β’ Λυκείου: Γνωριμία με άλλες θρησκείες: το Ισλάμ.

Το λογισμικό μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί και σε άλλα μαθήματα όπως: Ιστορία και Γεωγραφία.

 

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ

Στο λογισμικό, εκτός από το CD, περιλαμβάνονται και τα παρακάτω εγχειρίδια: α) Καθηγητή, β) Μαθητή.

Για βοήθεια σχετικά με τεχνικά προβλήματα και την χρήση του λογισμικού μπορείτε να επικοινωνήσετε με το help desk της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση helpdesk@sch.gr και τηλεφωνικώς στον αριθμό 061-960300.

Πίσω στην συνοπτική περιγραφή των έργων


Για να επικοινωνήστε με όλη την ομάδα του έργου απευθυνθείτε στη διεύθυνση nausika@cti.gr.
Ερωτήσεις για διαχειριστικά θέματα ή για προβλήματα σχετικά με τον κόμβο μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του έργου στη διεύθυνση
gramnaus@cti.gr.
Τελευταία ενημέρωση: March 12, 2001.