ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Επιστήμες

The Exploratorium: Το Exploratorium είναι ένα μουσείο για την επιστήμη, την τέχνη και την ανθρώπινη αντίληψη με πάνω από 650 αλληλεπιδραστικά εκθέματα. Κάθε χρόνο πάνω από 660,000 άνθρωποι επισκέπτονται το Exploratorium, πάνω από 67,000 παιδιά πάνε σε εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και πάνω από 500 καθηγητές παρακολουθούν επαγγελματικά προγράμματα.

The Why Files: Πρόκειται για μία ηλεκτρονική εξερεύνηση της επιστήμης πίσω από τα γεγονότα. Δύο φορές το μήνα θα σας φέρνουμε ένα νέο επιστημονικό θέμα που αφορά την καθημερινή ζωή. Τα θέματα μας έχουν μεγάλο φάσμα,από το διάστημα μέχρι τη βιολογία , από τους δεινόσαυρους μέχρι τη στατιστική. Θα ψάχνουμε τα web sites που σχετίζονται με τις ιστορίες μας και θα σας συνδέουμε με τα πιο συναρπαστικά επιστημονικά σημεία του κυβερνοχώρου.

Ask Dr. Science: Αν έχετε οποιαδήποτε απορία γύρω από οποιαδήποτε επιστήμη, εδώ θα βρείτε την απάντηση που ζητάτε. Ο "Δρ. Επιστήμη" ακούγεται καθημερινά από πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Αμερική , αλλά και έξω από αυτή.Μπορείτε να συμμετέχεται μαζί με άλλους φίλους των επιστημών σε διαγωνισμούς και να διευρίνεται τις γνώσεις σας "ψωνίζοντας" στο S-Mart.

Scientific American: On-line περιοδικό. "Το Scientific American στα σύνορα της γνώσης". Κάθε μήνα το περιοδικό φέρνει σε επαφή ξεχωριστά ταλέντα από επιστήμονες, συντάκτες και καλλιτέχνες, για να σας ενημερώσουν για τις συνεχής εξελίξεις των διαφόρων τεχνολογιών

ScienceNews Online: On-line περιοδικό. Το δημόσιο ενδιαφέρον για τις επιστήμες έχει μεγάλη ιστορία και το SCIENCE NEWS έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην τροφοδότηση αυτού του ενδιαφέροντος πάνω από 70 χρόνια. Αποτελεί πρωτογενή πηγή επιστημονικών νέων και περιγράφει την συναρπαστική και σπουδαία πρόοδο της επιστημονικής έρευνας και της τεχνολογίας.

The Franklin Institute Science Museum: Επιστημονικό on-line μουσείο που προσφέρει στους επισκέπτες του ένα δείγμα του τι μπορούν να δουν στο φυσικό μουσείο του ινστιτούτου Franklin, καθώς και on-line εκθέματα με την χρήση πολυμέσων. Το επιστημονικό μουσείο του ινστιτούτου Franklin συνεργάζεται με πέντε άλλα επιστημονικά μουσεία Για την λειτουργία του Science Learning Network, που έχει ως κύριο στόχο την συνεργασία επιστημόνων, επιστημονικών μουσείων και πηγών που διατίθενται μέσω του Internet, με σκοπό την βελτίωση του επιπέδου διδασκαλίας των επιστημών στις μαθητικές τάξεις..

Hands On Children's Museum: On-line "μουσείο" για παιδιά. Προσφέρει κοινές εμπειρίες μάθησης σε παιδιά, γονείς και δασκάλους. Εκπαιδευτικά "εκθέματα" και διάφορες δραστηριότητες προάγουν τη φυσική περιέργεια των παιδιών για τον κόσμο, εμπλουτίζουν τις δυνατότητές τους και τους πλάθουν την αυτοπεποίθηση. Εκτός από επιστημονικά θέματα προσφέρει στα παιδιά ζωηρόχρωμες εμπειρίες από τον χώρο των τεχνών, της μουσικής και της ιστορίας.

UT Science Bytes: Ένα πιλοτικό έργο που απευθύνεται σε μαθητές και δασκάλους σχολείων δημοτικού και μέσης εκπαίδευσης. Προσφέρει εκπαίδευση και πολλές απαντήσεις σε διάφορες επιστημονικές ερωτήσεις και θέματα. Τα θέματα παρουσιάζονται από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Tennessee.


English Page
Επιστροφή


Επιμέλεια Σελίδας: odysseasweb@cti.gr
Hμερομηνία Τελευταίας Ενημέρωσης: 07/05/1998