ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Γεωλογία

Geologylink: Ένα δημόσιο μέρος διακίνησης ιδεών για όλα τα γεωλογικά θέματα. Αυτή η περιοχή είναι ανοικτή σε μαθητές, φοιτητές, δασκάλους, καθηγητές πανεπιστημίων, επαγγελματίες γεωλόγους , ερασιτέχνες και σε όποιον ενδιαφέρεται για την επιστήμη της γεωλογίας.

EarthNet: Το EarthNet είναι μια συλλογή μεγάλου εύρους από γνωστές εκπαιδευτικές πηγές για καθηγητές και μαθητές όλων των επιπέδων. Παρέχεται επίσης ένα online μέρος διακίνησης ιδεών για καθηγητές των επιστημών της Γης , ώστε να ανταλλάσονται ιδέες και τεχνικές διδασκαλίας.

Western Region Coastal and Marine Geology Team: Αυτό το site είναι σχεδιασμένο ώστε να εφοδιάζει τους επισκέπτες με ευρείας κλίμακας εκπαιδευτικό υλικό , προσιτό για παιδιά του δημοτικού μέχρι ενήλικες με λίγες ή καθόλου γνώσεις στη γεωλογία.

Ask-A-Geologist: Έχετε κάποια ερώτηση που αφορά ηφαίστεια , σεισμούς , βουνά , πετρώματα , χάρτες , υπόγεια νερά , ποτάμια ή λίμνες; Μην διστάζετε,ρωτήστε εδώ για να πάρετε μία έγκυρη απάντηση.

Global Volcanism Program: Το Global Volcanism Program (GVP) έχει σαν σκοπό την καλύτερη κατανόηση των ηφαιστείων μέσα από την καταγραφή των εκρήξεών τους , μικρών κι μεγάλων, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10,000 χρόνων. Αυτή η προσπάθεια οδήγησε στη δημιουργία μιας εκτεταμένης βάσης δεδομένων με σχετικά κείμενα,χάρτες και φωτογραφίες.

Volcanic Homepage: Είναι μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα χρήσιμο εργαλείο για αυτούς που ασχολούνται με τα ηφαίστεια. Εδώ θα βρείτε πηγές πληροφοριών, άφθονο χρήσιμο υλικό, νέες ιδέες και μοντέλα προσομοίωσης εκρήξεων ηφαιστείων με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

NASA EOS IDS Volcanology Team: Καλώς ήρθατε στην κύρια σελίδα του EOS IDS Volcanology. Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για το ερευνητικό έργο της NASA Earth Observing System (EOS) που γίνεται από την Interdisciplinary Science (IDS) Investigation Volcanology Team. Ο τίτλος αυτής της έρευνας είναι:παγκόσμια αποτίμηση των ενεργών ηφαιστείων και κίνδυνοι από τα ηφαίστεια.

Hawaii Volcanoes National Park: Το εθνικό πάρκο ηφαιστείων της Χαβάης είναι μια απαράμιλλη εμπειρία που θα σας αποκαλύψει το μεγαλείο τησ γεωλογίας.

MTU Volcanoes Page: Εδώ παρέχονται πληροφορίες για τα ηφαίστεια στο κοινό.Ανάμεσα σε αυτές τις σελίδες θα βρείτε πληροφορίες για την πρόσφατη παγκόσμια ηφαιστειακή δράση, καθώς και συνδέσμους προς κυβερνητικές υπηρεσίες και ερευνητικά ινστιτούτα.

Cascades Volcanology Observatory: Το Cascades Volcano Observatory (CVO) προσπαθεί να υπηρετήσει το συμφέρον του κοινού,βοηθώντας τον κόσμο να ζήσει με γνώση και ασφάλεια με τα ηφαίστεια και άλλες φυσικές καταστροφές, όπως σεισμούς, καθιζήσεις του εδάφους κ.α. Το CVO επίσης μελετά την επίδραση αυτών των φυσικών διαδικασιών στο περιβάλλον.

Global Earthquake Response Center: Αυτό το site έχει σχεδιαστεί για να σας φέρνει τις τελευταίες πληροφορίες και ειδήσεις για τους σεισμούς από όλο τον κόσμο.

Preparing for Natural Disasters: Οι φυσικές καταστροφές έχουν πολλές μορφές (σεισμοί , ηφαίστεια, πλημμύρες κ.α.). Όταν γίνεται μια τέτοια καταστροφή η καλύτερη προφύλαξη είναι να ξέρεις τί να κάνεις. Μάθετε περισσότερα για τις φυσικές καταστροφές και τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να προετοιμαστείτε κατάλληλα.

Worldwide Earthquake Locator: Ο World-Wide Earthquake Locator αναπτύχθηκε στο τμήμα γεωγραφίας του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου σαν ένα παράδειγμα GIS πραγματικού χρόνου που κάνει χρήση του Internet. Κάθε φορά που επισκέπτεστε τον WEL, αυτός ανακτά δεδομένα για τους πρόσφατους σεισμούς και έτσι πληροφορίες για κάθε σεισμό παρέχονται μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που έγινε.

USGS: Η αποστολή του USGS είναι να παρέχει γεωλογικές,τοπογραφικές και υδρολογικές πληροφορίες που συμβάλουν στη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων της Γης και προάγουν την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων. Αυτές οι πληροφορίες αποτελούνται από χάρτες, βάσεις δεδομένων, περιγραφές και αναλύσεις.

Color Relief Map of the United States: Εδώ θα βρείτε δύο ανάγλυφους χάρτες των Ηνωμένων Πολιτειών. Περιέχει τις ακτογραμμές, τα σύνορα και ποτάμια. Κάθε χάρτης αποτελείται από 60 εικόνες GIF, οι οποίες καλύπτουν το μεγαλύτερο ηπειρωτικό μέρος της χώρας. Και οι δυο χάρτες περιέχουν αρκετές λεπτομέρειες και δείχνουν την γεωμορφολογία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως δεν την έχεται ξαναδεί.

Volcano World: Εδώ θα βρείτε ενδιαφέρουσες και ακριβής πληροφορίες για τον κόσμο των ηφαιστείων. Οι πληροφορίες παρουσιάζονατι κατάλληλα και απευθύνονται σε παιδιά, γονείς, δασκάλους, τουρίστες, δημοσιογράφους και σε όποιον άλλον ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο θέμα.


English Page
Επιστροφή


Επιμέλεια Σελίδας: odysseasweb@cti.gr
Hμερομηνία Τελευταίας Ενημέρωσης: 07/05/1998