ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Γεωγραφία

Earthrise: Πρόκειται για ένα εύκολο και διασκεδαστικό στη χρήση γραφικό περιβάλλον που σας δίνει πρόσβαση σε μια μεγάλη συλλογή φωτογραφιών της Γης από το διάστημα. Εδώ θα βρείτε φωτογραφίες από τα τελευταία 15 χρόνια και χωρίς αμφιβολία είναι πηγή γνώσης για όσους ενδιαφέρονται για τον πλανήτη μας.

River Resource: Είναι ένα μέρος όπου αυτοί που μελετούν τα ποτάμια θα βρουν πολύτιμες πληροφορίες. Εδώ τάξεις ανταλλάσουν πληροφορίες που συλλέγουν για διάφορα ποτάμια στον κόσμο. Τα ποτάμια μελετούνται από όλες τις απόψεις:το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον τους, η φυσική και κοινωνική ιστορία τους, οι λαϊκές παραδόσεις και οι μύθοι τους και πάρα πολλά άλλα.

A Trip Through The Grand Canyon: Κανένα ταξίδι στον κυβερνοχώρο δεν μπορεί να μεταδώσει τη συγκίνηση που προσφέρει μια πραγματική κατάβαση του ποταμού Colorado μέσα από το Grand Canyon. Το συγκεκριμένο ταξίδι παρέχει απλά μια μικρή ματιά στο ποτάμι αυτό και στο μεγαλύτερο φαράγγι του κόσμου.

Great Globe Gallery: Εδώ θα βρείτε παραδείγματα παρουσιάσεων της υδρογείου από διάφορες πηγές του Internet. Αυτή η συλλογή αποτελείται από διάφορους χάρτες και αναπαραστάσεις της Γης , φωτογραφίες από δορυφόρους, εικόνες, καθώς και ταινίες.

Arctic Circle: Ο σκοπός του Arctic Circle είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων για την Αρκτική περιοχή. Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για το περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό του Αρκτικού κύκλου.

How Far Is It? Αυτή η υπηρεσία χρησιμοποιεί τον εξυπηρετητή γεωγραφικών ονομάτων του Πανεπιστημίου του Michigan και μία συμπληρωματική βάση δεδομένων με πόλεις του κόσμου για να βρίσκει το γεωγραφικό μήκος και πλάτος δύο τοποθεσιών και μετά υπολογίζει την απόσταση μεταξύ τους. Επίσης παρέχεται ένας χάρτης που δείχνει τις δύο τοποθεσίες, χρησιμοποιώντας τον Xerox PARC Map Server.

Map Collection: Η συλλογή χαρτών της Perry-Castaρeda Library περιέχει πάνω από 230,000 χάρτες που καλύπτουν κάθε περιοχή της υφηλίου.

Map Viewer: Ο Xerox PARC Map Viewer είναι ένας WWW εξυπηρετητής που δέχεται απαιτήσεις από ένα χάρτη της Γης και επιστρέφει ένα κείμενο μαζί με το χάρτη της περιοχής που ζητήθηκε. Ένα χρήσιμο εργαλείο για τη μελέτη της Γεωγραφίας.

Country Studies: Εδώ υπάρχει μια συνεχόμενη σειρά από βιβλία που συνεχώς εμπλουτίζεται και αφορά τη μελέτη χωρών του κόσμου. Μέχρι στιγμής περιέχονται μελέτες για 71 χώρες. Τα βιβλία ετοιμάστηκαν από το Federal Research Division of the Library of Congress.

World Flag Database: Εδώ μπορείτε να βρείτε για οποιαδήποτε χώρα τη σημαία της και κάποιες γενικές πληροφορίες.

City.Net: Εδώ μπορείτε να βρείτε on-line πληροφορίες για χώρες και πόλεις. Είναι μια από τις μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων στο Web, με περισσότερες από 3.000 περιοχές.

USGS - The Learning Web: Εδώ παρέχεται υλικό που βοηθά στην διδασκαλία της γεωγραφίας και των "επιστημών της Γης", δηλαδή ό,τι έχει να κάνει με τη φύση και τη Γη. Απευθύνεται σε δασκάλους. Οι δραστηριότητες έχουν σκοπό να παρουσιάσουν και να μεγαλώσουν το ενδιαφέρον για τις "επιστήμες της Γης". Χρησιμοποιούνται αλληλοεπιδραστικές εφαρμογές που βοηθούν στην διδασκαλία. Μεταμορφώστε την υδρόγειο σφαίρα σε ένα επίπεδο χαρτί και ακολουθήστε τα χνάρια μεγάλων εξερευνητών. Μάθετε πως να χρησιμοποιείται σωστά και έξυπνα τους χάρτες.

Project Geosim: Το έργο GeoSim είναι ένα ερευνητικό έργο στο οποίο συνεργάζονται τα τμήματα Πληροφορικής και Γεωγραφίας του πανεπιστημίου Virginia Tech. Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την εισαγωγή σε μαθήματα γεωγραφίας. Τα προγράμματα αποτελούνται από δύο κομμάτια:
1. Ένα προπαρασκευαστικό για την εισαγωγική παρουσίαση όρων και αρχών.
2. Ένα πρόγραμμα προσομοίωσης με το οποίο θα πραγματοποιούνται εργαστηριακές ασκήσεις.

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης - Ταξίδι Στην Ελλάδα: Επισκευθείτε όποια περιοχή της Ελλάδας θέλετε, δείτε φωτογραφικό υλικό από αξιοθέατα και ενημερωθείτε γι' αυτή με γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτιστικά στοιχεία.

Έκθεση Καιρού Για Την Αθήνα: Δείτε ποιες καιρικές συνθήκες επικρατούν αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, καθώς και πρόβλεψη καιρού για τις επόμενες ημέρες. Τα στοιχεία δίνονται από τον Τομέα Υδατικών Πόρων του τμήματος των Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Δίνονται και εικόνες από δορυφόρο.


English Page
Επιστροφή


Επιμέλεια Σελίδας: odysseasweb@cti.gr
Hμερομηνία Τελευταίας Ενημέρωσης: 07/05/1998