ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Ξένες Γλώσσες

Echo EURODICAUTOM: To EURODICAUTOM είναι ένα ηλεκτρονικό λεξικό που περιέχει όρους, ακρονύμια και συντομογραφίες που χρησιμοποιούνται σε όλες τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

English as a Foreign Language Magazine: Οn-line περιοδικό για όσους διδάσκουν και όσους μαθαίνουν Αγγλικά.

Hindi Lessons: Μαθήματα της ινδικής γλώσσας. Το πανεπιστήμιο της Pennsylvania είναι το πρώτο ίδρυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες που προσφέρει την διδασκαλία της ινδικής γλώσσας και άλλων νοτιο-Ασιατικών γλωσσών, μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το πρόγραμμα διδασκαλίας έχει αναπτυχθεί εδώ και πολλά χρόνια και προσφέρονται αρκετά επίπεδα εκμάθησης της ινδικής γλώσσας, όπως βασικό, μεσαίο, προχωρημένο και ταχύρυθμο.

Web Spanish Lessons: Ισπανικά μαθήματα βασικών γνώσεων στη γραμματική και στο λεξιλόγιο των ισπανικών του Μεξικού.Τα μαθήματα παρουσιάζονται μέσω web σελίδων και είναι οργανωμένα γύρω απο ένα κεντρικό θέμα. Στα περισσότερα μαθήματα περιέχονται εκμάθηση νέων λέξεων και φράσεων, οδηγοί προφοράς, γραμματικές επεξηγήσεις και διαγωνίσματα για να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας. Παρέχονται και αρχεία ήχου για να σας βοηθήσουν στη προφορά.

Arabic Audio Lessons: Μαθήματα αραβικών με τη χρήση αρχείων ήχου. Η διδασκαλία των αραβικών στο πανεπιστήμιο της Pennsylvania ξεκίνησαν το 1788. Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση προχωρημένων ικανοτήτων στο διάβασμα και η οποία γίνεται μέσα σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον μελέτης των αρχαίων και μεσαιωνικών περιόδων της Άπω Ανατολής, βασισμένο σε αρχές της φιλολογίας.

Universal Survey of Languages: Μια παγκόσμια επισκόπηση των γλωσσών. Πρόκειται για ένα δοκιμαστικό έργο με σκοπό τη δημιουργία μιας γενικής επισκόπησης γλωσσών, διαφόρων χωρών από όλο τον κόσμο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναφορά από γλωσσολόγους, ειδικούς ή μη.Το έργο βρίσκεται στις αρχικές του φάσεις και γι' αυτό οι πληροφορίες που περιέχει δεν είναι πλήρως επεξεργασμένες.

ARTFL Project: French-English Dictionary: Πρόκειται για ένα απλό on-line Γάλλο-Αγγλικό λεξικό που έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια του έργου ARTFL. Περιέχει γύρω στις 75.000 λέξεις και όρους. Είναι ένα λεξικό περιορισμένου υλικού, αφού αρχικά είχε σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές μετάφρασης από υπολογιστικές μηχανές.


English Page
Επιστροφή


Επιμέλεια Σελίδας: odysseasweb@cti.gr
Hμερομηνία Τελευταίας Ενημέρωσης: 07/05/1998