ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Αστρονομία

Challenger Center OnLine: Αρχίστε την εξερεύνηση του διαστήματος εδώ με εκπαιδευτικές προσομοιώσεις, δραστηριότητες, νέα και πληροφορίες. Το Challenger Center εστιάζει την προσοχή του στους κομήτες, στον Άρη, στη Γη, στη Σελήνη, σε διεθνής διαστημικούς σταθμούς, σε διαστημικά οχήματα και γενικά σε όλο το ηλιακό σύστημα.

Ask an Astronomer: Εδώ οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να ρωτήσουν ένα αστρονόμο του Lick Observatory για οποιοδήποτε αστρονομικό θέμα.

The Astronomy Cafe: Αυτό το site αξίζει να το επισκεφτείτε. Ο αστροφυσικός Sten Odenwald συγκέντρωσε αστρονομικές πληροφορίες και τισ παρέχει με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι μάθημα και διασκέδαση μαζί. Μπορείτε ακόμα να του θέσετε ερωτήσεις τις οποίες θα απαντήσει. Περιέχονται θέματα όπως η θεωρία big bang, διαστημικό τηλεσκόπιο επόμενης γενεάς, επαγγελματικές πληροφορίες και μία έρευνα "Έχεις ό,τι χρειάζεται για να γίνεις αστρονόμος;"

Astronomy Picture of the Day: Αυτός ο κόμβος προσφέρει ένα καλό πεντάλεπτο διάλειμμα για να ρίξετε μια ματιά στο σύμπαν.Κάθε μέρα μία καινούρια φωτογραφία ή εικόνα του διαστήματος υπάρχει εδώ,μαζί με μια μικρή εξήγηση και πολλούς συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες.

Bradford Robotic Telescope: Οι αστρονόμοι της "πολυθρόνας" έχουν τώρα ένα 46-cm κατοπτρικό τηλεσκόπιο στη διάθεσή τους μέσω του Web, χάρις στο πανεπιστήμιο του Bradford στην Αγγλία. Μετά την εγγραφή σας με τον κόμβο (χωρίς χρέωση), μπορείτε να υποβάλλετε εργασίες παρατήρησης και το τηλεσκόπιο αποφασίζει μόνο του όταν ο καιρός είναι καθαρός, μετά παίρνει φωτογραφίες της περιοχής του ουρανού που έχετε προσδιορίσει και σας αφήνει να δείτε τα αποτελέσματα online.

The Discovery of a Planet Orbiting Nearby Star 51Pegasi: Ενδιαφέρεστε να επισκεφτείτε έναν πλανήτη που δεν ανήκει στο ηλιακό μας σύστημα; Επισκεφτείτε το κοντινό αστέρι 51 Pegasi. Είναι η πρώτη φορά που ένας πραγματικός πλανήτης έχει οριστικά αναγνωριστεί σε ένα άλλο αστρικό σύστημα. Η ανακάλυψη έγινε αρχικά από αστρονόμους παρατηρώντας την ευδιάκριτη ταλάντωση του αστέρα. Η ταλάντωση αυτή τους έδωσε τη δυνατότητα να συμπεράνουν το μέγεθος του πλανήτη και την απόστασή του από τον αστέρα. Ο πλανήτης έχει μερικές σοβαρές παραξενιές.

HST Greatest Hits 1990-1995 Gallery: Αυτός ο κόμβος προσφέρει τις πιο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες που πάρθηκαν από το Hubble Space Telescope από την εκτόξευσή του το 1990.

Space Telescope Science Institute Latest HST Observations: Το όνομα τα λέει όλα. Εδώ θα βρείτε τις τελευταίες και καλύτερες φωτογραφίες από το Hubble Space Telescope.

Students for the Exploration and Development of Space: Αυτός ο κόμβος διατηρείται από το τμήμα SEDS του πανεπιστημίου της Arizona και προσφέρει ένα "γαλαξία" από online πηγές για όσους ενδιαφέρονται σοβαρά για το διάστημα. Το SEDS είναι ένας ανεξάρτητος φοιτητικός οργανισμός που συνηγορεί στην εξερεύνηση του διαστήματος. Αυτές οι σελίδες είναι σκέτη απόλαυση να τις διαβάζεις και θα μάθετε πολλά πράγματα επίσης.

Views of the Solar System: Αυτό που κάνει αυτόν τον κόμβο περίφημο είναι η εκτεταμένη κάλυψη των επανδρωμένων και μη διαστημικών πτήσεων. Μπορείτε να ξοδέψτε ώρες μαθαίνοντας για τις σεληνιακές αποστολές Apollo και για άλλα διαστημικά εντυπωσιακά θεάματα. Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες και animations.

NASA's Homepage Ο επίσημος κόμβος της NASA. Εδώ θα βρείτε ό,τι έχει σχέση με το διάστημα, τα διαστημόπλοια, τις διαστημικές αποστολές, καθώς και πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Mission Venus: Το διαστημόπλοιο Magellan της NASA είχε μια δραματική κατάληξη στην επιτυχημένη του αποστολή στην Αφροδίτη, όταν διατάχθηκε να εισχωρήσει στην πυκνή ατμόσφαιρα του πλανήτη στις 11 Οκτωβρίου του 1994. Αυτός ο κόμβος προσφέρει φωτογραφίες της Αφροδίτης που πάρθηκαν από το Magellan και άλλες λεπτομέρειες της αποστολής.

Satellite Images: Είναι μια συλλογή από φωτογραφίες που διατηρείται από το University of Nottingham. Αυτές οι φωτογραφίες έχουν ανακτηθεί από τον Meteosat, συνήθως μέσα σε λίγα λεπτά από τη μετάδοση των εικόνων.

Space Callendar: Το Space Calendar καλύπτει δραστηριότητες και επετείους που αφορούν το διάστημα για τον προσεχή χρόνο. Περιέχονται πάνω από 700 συνδέσμους προς άλλους σχετικούς κόμβους.

Space Environment Lab: Το Space Environment Center (SEC) παρέχει πραγματικού-χρόνου παρακολούθηση και πρόβλεψη ηλιακών και γεωφυσικών γεγονότων, διενεργεί έρευνα στην ηλιακή φυσική και γεωφυσική και αναπτύσσει τεχνικές για την πρόβλεψη ηλιακών και γεωφυσικών ανωμαλιών.


English Page
Επιστροφή


Επιμέλεια Σελίδας: odysseasweb@cti.gr
Hμερομηνία Τελευταίας Ενημέρωσης: 07/05/1998