ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Τέχνες - Πολιτισμός

Age of Enlightenment in France: Προσθέστε έναν πολύχρωμο, αλληλεπιδραστικό τόνο στα μαθήματα σας για την Εποχή της Διαφώτισης στη Γαλλία. Οι μαθητές μπορούν να μάθουν για αυτή την περίοδο (1715-1799) παίρνοντας σαν παράδειγμα το ιστορικό υπόβαθρο αυτής της εποχής, βιογραφίες των καλλιτεχνών και επιλογές του έργου τους και ένα γενεαλογικό δέντρο της βασιλικής οικογένειας της Γαλλίας. Πρέπει να τονιστεί και η λεπτομερήςπεριγραφή του πως παραγόταν η τέχνη εκείνη την εποχή.

Ansel Adams Fiat Lux: Πλήθος πληροφοριών για αυτόν τον διάσημο φωτογράφο μπορούν να βρεθούν εδώ, συμπεριλαμβανομένων ιστορικών και βιογραφικών αναφορών. Αυτός ο κόμβος περιέχει επίσης πολλές φωτογραφίες από την έκθεση Adams στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Εκτός από τις πολλές φωτογραφίες υπάρχουν και σύνδεσμοι προς αρχεία με ομιλία του Adams που συζητάει για την δουλειά του.

ARTN Virtual Photography Laboratory: Οι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο αρχίζουν να χρησιμοποιούν υπολογιστές υψηλής τεχνολογίας και το Internet για να παράγουν νέες μορφές οπτικής τέχνης. Αυτός ο Web-κόμβος είναι σύνδεσμος προς τις εκθέσεις καλλιτεχνών του Δικτύου οι οποίοι χρησιμοποιούν αυτά τα εκλεπτυσμένα ηλεκτρονικά εργαλεία για να δημιουργήσουν εικονικά έργα τέχνης, φωτογραφίες, ολογράμματα και πίνακες ζωγραφικής.

Art History Via Artserve: Αυτή η σελίδα παρουσιάζει 4 αιώνες τέχνης, κυρίως από την περιοχή της Μεσογείου και παρέχει πρόσβαση προς 10.200 περίπου εικόνες και σε ένα πλήρες βιβλίο για την ιστορία της τέχνης. Η συλλογή εικόνων αποτελείται από 2.800 εικόνες αντιγράφων πινάκων, κυρίως από τον 15ο μέχρι και το τέλος του 19ου αιώνα και πάνω από 8.500 εικόνες αρχιτεκτονικών έργων.

Asian Arts: Η ασιατική τέχνη δίνει στους καθηγητές μια μεγάλη ευκαιρία να διδάξουν γραφικά για ξένους πολιτισμούς. Αυτός ο κόμβος προσφέρει μια μεγάλη βάση δεδομένων από εκθέσεις ασιατικής τέχνης, σχετικά, άρθρα, και ηλεκτρονικές αίθουσες εκθέσεων μοντέρνων και ιστορικών έργων τέχνης. Αυτή τη στιγμή διαθέσιμες είναι η έκθεση Early Tibetan Mandalas, οι αίθουσες εκθέσεων Peaceful Wind and Traders of the Lost Arts, και αποτελέσματα μιας πρόσφατης δημοπρασίας ασιατικής τέχνης στους Christie's στο Λονδίνο.

Carlos' Interactive Coloring Book: Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν για να χρωματίσουν μία από τις επτά ασπρόμαυρες εικόνες, και τότε, χρησιμοποιώντας το ποντίκι, να επιλέξουν τις περιοχές που θέλουν να χρωματίσουν. Όταν τελειώσουν, μπορούν να ανακτήσουν μια γραφική απεικόνιση της ολοκληρωμένης δουλειάς τους και να την τυπώσουν. Οι διαθέσιμες εικόνες περιλαμβάνουν εικόνες γενεθλίων, Χριστουγέννων, κλόουν, λουλουδιού, σπιτιού και χιονανθρώπου.

Frank Lloyd Wright Architecture Exhibit: Ο Frank Lloyd Wright αναγνωρίζεται σαν ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες του 20ου αιώνα. Τα κτίσματα του αποτελούν μερικούς από τους σημαντικότερους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι μαθητές που ψάχνουν μια κοντινή προσέγγιση της ζωής και του έργου του Wright θα την βρουν στο Wisconsin - τον τόπο γέννησης και διαμονής του για το μεγαλύτερο δάστημα της ζωής του, καθώς και ε΄δω σε αυτή την νέα ηλεκτρονική παρουσίαση.

Global Show - n -Tell: Το Global Show - n -Tell είναι μια εικονική έκθεση που επιτρέπει στα παιδιά να επιδείξουν τις καλύτερες εργασίες, υπάρχοντα, επιτεύγματα και συλλογές τους σε παιδιά (και ενήλικες) σε όλο τον κόσμο. Η έκθεση αποτελείται από συνδέσμους προς καλλιτεχνικές εργασίες παιδιών με την μορφή σελίδων πολυμέσων που θα φιλοξενούνται στο WWW ή σε ftp εξυπηρετητές.

Hypervision Online Gallery: Το HyperVision είναι μία ηλεκτρονική αίθουσα εκθέσεων για φιλόδοξους καλλιτέχνες που ζητούν κοινό από όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή τα εκθέματα περιλαμβάνουν το "The Night sky" της Audra Noble, το "The Florida Series" του Stephen Stober, and το "Electronic Illustrations" του Greg Mably.

Leonardo da Vinci Museum: Ο Leonardo da Vinci ήταν ένας μεγάλος ζωγράφος, σχεδιαστής, επιστήμονας, μελλοντιστής και στοχαστής. Αυτό το ηλεκτρονικό μουσείο είναι χωρισμένο σε αρκετές πτέρυγες: Ανατολική Πτέρυγα: Ελαιογραφίες, Δυτική Πτέρυγα: Μηχανικά και Φουτουριστικά Σχέδια, Βόρεια Πτέρυγα: Πίνακες Ζωγραφικής και Σκίτσα, και Νότια Πτέρυγα: Η Ζωή του Leonardo da Vinci, ένα ιστορικό έκθεμα.

Lite - Brite: Αυτός είναι ένας αστείος, πολύχρωμος τρόπος να παρουσιάστει το WWW σε νέους μαθητές. Οι μαθητές-καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα Lite - Brite τέχνης ηλεκτρονικά.

The Louvre: Αυτή η εκδοχή του Μουσείου του Λούβρου, ίσως του πιο διάσημου μουσείου τέχνης στον κόσμο, είναι ανοιχτή στο κοινό 24 ώρες την ημέρα! Επισκεφθείτε την διάσημη έκθεση ζωγραφικής (από τον Cazanne στον Picasso), την αίθουσα δημοσίων συναθροίσεων του Λούβρου, και ένα μεσαιωνικό που αναφέρεται παρακάτω. Οι μαθητές μπορούν επίσης να κάνουν έναν μικρό γύρο στο Παρίσι μέσα από αυτό τον κόμβο.

Origami Page: Αυτός ο κόμβος παρέχει πληροφορίες σχετικά με την τέχνη του Origami! Περισσότερα από 36 εκτυπώσιμα σχέδια origami παρουσιάζονται εδώ. Η τέχνη του Origami εξασκείται για εκατοντάδες χρόνια στην Ιαπωνία, όπου η χρήση της εκτείνεται από τις θρησκευτικές μέχρι και τις παραδοσιακές δραστηριότητες, π.χ. για να απασχολεί τα παιδιά τις μέρες που βρέχει.

OTIS Online Art Archives: Το OTIS είναι ένα μέρος όπου οι σχεδιαστές εικόνων μπορούν να ανταλλάξουν ιδέες, να συνεργαστούν και, κατά κάποιο τρόπο, να συναντηθούν. Οι νέοι καλλιτέχνες, πολλοί από τους οποίους είναι φοιτητές, έχουν Web σελίδες που περιλαμβάνουν αυτοβιογραφίες, παραδείγματα της δουλειάς τους και τα σχόλια τους για τα έργα που παρουσιάζονται. Μπορούν να δεχτούν σχόλια μέσω e-mail. Νέοι και παλαιοί καλλιτέχνες μπορούν να προσθέουν στην συλλογή εικόνων OTIS τα δικά τους έργα.

Sistine Chapel: Χτισμένη μεταξύ του 1475 και του 1483 την εποχή του Πάπα Sixtus IV della Rovere, η Sistine Chapel αρχικά λειτουργούσε σαν Palatine Chapel.Το παρεκκλήσι εχει ορθογώνιο σχήμα και διαστάσεις 40.93 μέτρα μήκος και 13.41 μέτρα πλάτος, δηλαδή τις ακριβείς διαστάσεις του Ναού του Σολωμόντα, όπως αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη. Αυτός ο Web-κόμβος περιέχει περισσότερες από 325 εικόνες του παρεκκλησίου, πολλές από τις οποίες είναι ταξινομημένες κατά καλλιτέχνη ή κατά το τμήμα της Βίβλου ή της ζωής του Χριστού που περιγράφουν.

Virtual Art Study Tour: Περπατήστε σαν Αιγύπτιος μέσα στο παλάτι του Ραμσή του 3ου! Αυτός ο αρχιτεκτονικός κόμβος δίνει την ικανότητα στους μαθητές να "περπατήσουν" σε ηλεκτρονικές αναπαραγωγές αρχαίων κτισμάτων και μοντέρνων κατασκευών, ακόμα και μίας από τον Mies van der Rohe. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν τα κουμπιά κατεύθυνσης για να κινηθούν ανάμεσα στα κτήρια σαν να περπατούσαν ανάμεσα τους.

ArtScape: Δυναμική online πηγή πληροφοριών για καλλιτέχνες και αυτούς που αγαπούν την τέχνη.

Cartoon Factory Animation Art Gallery: Τα Art Cels είναι τα δομικά στοιχεία των αγαπημένων σας κινουμένων σχεδίων. Πρόκειται για τα πραγματικά σκίτσα που έχουν δημιουργήσει ταλαντούχοι κατασκευαστές κινουμένων σχεδίων,για να φτιάξουν τους κλασσικούς ήρωες με τους οποίους μεγαλώσαμε όλοι. Ανεξάρτητα ποιος είναι ο αγαπημένος σας, υπάρχουν όλοι στο Cartoon Factory! Εξερευνήστε το για να βρείτε τους δικούς σας αγαπημένους ήρωες.

DADArt Virtual Gallery: Μία διεθνής γκαλερί τέχνης για πίνακες ζωγραφικής,αρχιτεκτονική , γλυπτική , ποίηση, φωτογραφία και λογοτεχνία.

The Gallery: Πρόκειται για μία on-line γκαλερί τέχνης που ειδικεύεται στην αποκάλυψη ταλαντούχων και πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών.Δίνει και στους νέους και στους καθιερωμένους καλλιτέχνες μία θέση να εκθέσουν την τέχνη τους , έτσι ώστε όλος ο κόσμος να μπορεί να δει και να αγοράσει αξιόλογα έργα τέχνης. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του κόμβου είναι η εικονική αλληλεπίδραση,έτσι ώστε οι χρήστες νομίζουν ότι περπατούν στους διαδρόμους μιας πραγματικής γκαλλερί.

Internet for the Fine Arts: Το ΙFA είναι μία διεθνής on-line κοινότητα και δίκτυο από καλλιτέχνες, γκαλερί,μουσεία και πηγές πληροφοριών για τις καλές τέχνες. Πρόκειται για μία προσπάθεια να γίνουν προσπελάσιμες από αυτόν τον κόμβο όσο περισσότερες γίνεται πηγές πληροφοριών που αφορούν τις καλές τέχνες.Το IFA αλλάζει διαρκώς για να μπορεί να απεικονίζει την εμφάνιση νέων καλλιτεχνών και γκαλλερί στο Internet.

UCR/California Museum of Photography: Το UCR/California Museum of Photography,που είναι αφιερωμένο στην φωτογραφία ως είδους τέχνης και κοινωνικού ντοκουμέντου,είναι ένα από τα πιο σημαντικά φωτογραφικά μουσεία των Η.Π.Α.

Culture Finder: Αν η κλασσική μουσική,η όπερα, ο χορός ή το θέατρο αποτελούν μέρος της ζωής σας, ή πάντα θέλατε να αποτελούν,το CultureFinder είναι σχεδιασμένο για σας. Δείτε το ημερολόγιο για τα προγράμματα πάνω από 800 οργανισμών τέχνης στις Η.Π.Α. και τον Καναδά, διαβάστε τα εβδομαδιαία άρθρα για να είστε ενήμεροι ή δώστε τις ερωτήσεις σας για τις τέχνες για να απαντηθούν.

Art on the Net: Πρόκειται για μια ομάδα καλλιτεχνών που βοηθούν ο ένας τον άλλον να εμφανιστούν στο Internet και να μοιραστούν τη δουλειά τους στο World Wide Web. Αυτή τη στιγμή ο κόμβος αυτός είναι διεθνής και αντιπροσωπεύει πάνω από 100 καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο. Υπάρχουν ποιητές, μουσικοί, ζωγράφοι, γλύπτες, κατασκευαστές κινουμένων σχεδίων και πάρα πολλοί άλλοι. Πάντα προστίθενται καλλιτέχνες σε νέες περιοχές της τέχνης.

Institute of Egyptian Art and Archeology: Το Ινστιτούτο Αιγυπτιακής Τέχνης και Αρχαιολογίας,που ιδρύθηκε το 1984,είναι κομμάτι του Department of Art του πανεπιστημίου του Memphis στο Tennessee (USA). Είναι αφιερωμένο στη μελέτη της τέχνης και του πολιτισμού της αρχαίας Αιγύπτου,μέσω διδασκαλίας,έρευνας και εκθέσεων.

National Museum of American Art: Το Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στην τέχνη και τους καλλιτέχνες των Η.Π.Α. από τα πρώτα αποικιακά χρόνια μέχρι σήμερα.Η συλλογή του μουσείου περιέχει πάνω από 37,500 έργα τέχνης (πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, φωτογραφίες, χειροτεχνήματα και λαϊκή τέχνη) και είναι η μεγαλύτερη συλλογή έργων αμερικανών καλλιτεχνών στον κόσμο. Αυτή η συλλογή μαζί με τις υποτροφίες,τις εκθέσεις και τις εκδόσεις του μουσείου,το κάνουν ένα πρωτοπόρο κέντρο για τη μελέτη και την παρουσίαση της αμερικανικής τέχνης.

Web Museum: Αν αυτό είναι ένα από τα πρώτα σας ταξίδια στο Web, μπορείτε να αρχίσετε την εξερεύνησή σας από ένα μικρό κομμάτι των συλλογών:δοκιμάστε την έκθεση μεσαιωνικής τέχνης. Όμως,τα περισσότερα καλλιτεχνικά έργα βρίσκονται στον τομέα Famous Paintings.

Art Source: Καλώς ήρθατε στο ArtSource,μια συλλογή από πηγές στο δίκτυο που αφορούν την τέχνη και την αρχιτεκτονική. Τα περιεχόμενα είναι διάφορα και υπάρχουν σύνδεσμοι προς άλλες πηγές, καθώς και αυθεντικό υλικό που προσφέρθηκε από βιβλιοθηκάριους, καλλιτέχνες και ιστορικούς της τέχνης.

 

English Page
Επιστροφή


Επιμέλεια Σελίδας: odysseasweb@cti.gr
Hμερομηνία Τελευταίας Ενημέρωσης: 07/05/1998