ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Αρχαία Ελλάδα

WebAcropol: Ένα από τα πολλά website για την Ακρόπολη που υπάρχουν στο Internet. Εδώ θα βρείτε ένα εικονικό ταξίδι στους χώρους της Ακρόπολης και ιστορικές αναφορές.

The Ancient Athens Home Page: Η Αρχαία Πόλη της Αθήνας. Εδώ περιέχεται φωτογραφικό υλικό από αρχαιολογικά μνημεία της αρχαίας πόλης της Αθήνας. Κυρίως απευθύνεται σε φοιτητές του πανεπιστημίου της Indiana και αποτελεί πηγή πληροφορίας για μαθήματα σχετικά με πολιτισμό, τέχνες, ιστορία, αρχαιολογία και κλασσικές γλώσσες, αλλά και σε όσους θέλουν να κάνουν ένα εικονικό ταξίδι σε περιοχές ανασκαφών και σε μνημεία που σώζονται μέχρι σήμερα και έχουν σαν ενδιαφέρον την αρχαιολογική εξερεύνηση του παρελθόντος.

The Ancient Greek World: Ένα μέρος των εκθεμάτων που μπορεί να δει κανείς στη Rodney S. Young Gallery στο University of Pennsylvania Museum of Archaeology and Anthropology. Μερικά από τα θέματα που μπορείτε να βρείτε εδώ είναι: καθημερινή ζωή των αρχαίων, οικονομία, θρησκεία.

Classics and Mediterranean Archaeology: Μεγάλη συλλογή πηγών του Internet που θα ενδιαφέρουν αρχαιολόγους με ενδιαφέρον στη κλασσική και Μεσογειακή αρχαιολογία. Εδώ μπορείτε να βρείτε υπερσυνδέσμους για κείμενα, εικόνες, περιοδικά, διάφορες εκπαιδευτικές πηγές, χάρτες και γεωγραφικές πληροφορίες.

The Prehistoric Archaeology of the Aegean: Σε αυτό το site θα βρείτε πληροφορίες για την αρχαιολογία των προϊστορικών χρόνων του Αιγαίου. Με τη μορφή μαθημάτων και παρουσιάσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την ιστορία του Αιγαίου από την Παλαϊολιθική και Μεσολιθική εποχή έως την Νεολιθική εποχή και την Μηκυναϊκή εποχή. Οι σελίδες έχουν δημιουργηθεί από μέλη του Dartmouth College Computer Science Department in the Dartmouth Experimental Visualization Laboratory (DEVLAB) και σπόνσορες έχει το Foundation of the Hellenic World και το Dartmouth College.

The Internet Classics Archive: Συλλογή πάνω από 400 Ελληνικών και Ρωμαϊκών κειμένων (στα Αγγλικά). Περιέχει κείμανα όπως η Ιλειάδα και η Οδύσσεια του Ομήρου, η Αινειάδα του Βιργιλίου, τις ιστορίες του Tacitus και του Θουκυδίδη, την Απολογία του Πλάτωνα.

Meeting Places for Classicists: Συλλογή υπερσυνδέσμων σε Web-site σχετικά με την Κλασσική εποχή. Περιέχει πηγές για την Κλασσική εποχή, πληροφορίες για μνημεία και αντίκες, σχολές αρχαιολογίας και περιοδικά.


English Page
Επιστροφή


Επιμέλεια Σελίδας: odysseasweb@cti.gr
Hμερομηνία Τελευταίας Ενημέρωσης: 07/05/1998